Coffee Life Viktoria

Coffee Life Viktoria

Három nap Prágában I.

2018. március 03. - Coffee Life Viktoria

Már jó pár éve tervezgettem egy vonatos utazást, aminek nem az úti cél volt a lényege, hanem maga az utazás. Egyébként is azt mondják nem a cél a lényeg, hanem a hozzá vezető út.


A választás Prágára esett viszonylag jó áron elérhető vonattal (EuroCity - MÁV). Hirtelen jött ötlet volt így egy hetünk volt megtervezni az utazás részleteit beleértve a szállást is. Ez utóbbi igazi kihívásnak bizonyult a booking.com-ot hívtam segítségül, alacsonyabb (max 10 ezer HUF/éj+reggeli) kategóriában is iszonyat nagy volt a választék. Végül a több szempontos kiértékelési módszerünknek köszönhetően 2-re szűkítettük a szóba jöhető hoteleket (kb. 12 óra eredménye) azonban mindkettő a lélektani összeghatárunk felett volt így azt mondtuk alszunk rá még egyet... öreg hiba volt :D

Másnapra már csak a fennmaradók közül a drágábbik verzió maradt meg így úgy döntöttünk, hogy a döntős 4 hotel közül azt választjuk, amelyik a legolcsóbb hisz úgysem a szállás számít a lényeg, hogy legyen hol aludnunk. Egy kis barokkos belvárosi hotel volt, aminek az volt az egyedüli előnye, hogy valóban minden max. 15 perces sétára volt.

A vonatút 6 és fél órás volt, ami nem volt rövid, de túl hosszú sem. A vonat tiszta volt (a mosdó is) viszont, mi fáztunk rajta - a visszaúton más egy szál pólóban ült, szóval lehet mi vagyunk fázósok. Negatívumként felróható, hogy nem volt Wi-fi - szerencsére a 2017-es roaming szabályozásoknak köszönhetően gond nélkül használhattuk a mobilinternetünket.

Este tíz után érkeztünk meg és mivel elég randomra sikerült az utazás gondoltuk kipróbáljuk, hogyan boldogulunk pusztán a bankkártyáinkkal. Volt nálunk Euró készpénzben, de Csehország hivatalos valutája a cseh korona (1CZK kb. 13HUF). Elsőként jegyet kellett vennünk a tömegközlekedésre, de amikor megláttuk a jegyautomatát meglepetés várt bennünket...

27950820_10211212983463375_1905971392_o.jpg

...folytatás hamarosan

A bejegyzés trackback címe:

https://coffeelifeviktoria.blog.hu/api/trackback/id/tr5213713056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása